محققان دریافتهاند نوزادانی که در محیطهای تحت تأثیر کووید به دنیا میآیند نسبت به نوزادانی که قبل از همهگیری به دنیا میآیند در آزمونهای رشد مهارتها امتیاز کمتری دارند.
طبق یک مطالعه جدید که نشان می دهد استرس مادران باردار در این امر نقش داشته است، نوزادانی که در نتیجه همه گیری کووید-19 متولد شده اند، ممکن است نسبت به نوزادانی که زودتر به دنیا آمده اند، رشد کندتر مهارت های حرکتی و اجتماعی داشته باشند.
این مطالعه که روز سهشنبه در مجله JAMA Pediatrics منتشر شد، مهارتهای اجتماعی، ارتباطی، حل مسئله و حرکتی 255 نوزادی را که بین مارس تا دسامبر 2020 در نیویورک، مرکز اولیه همهگیری ایالات متحده، متولد شدهاند، بررسی میکند.
در بیشتر مناطق، آنها میانگین نمرات کمی پایینتر از نوزادانی که قبل از همهگیری به دنیا آمده بودند، داشتند، صرف نظر از اینکه مادرانشان در دوران بارداری به کووید-19 آلوده شدهاند یا خیر.
محققان مرکز پزشکی دانشگاه کلمبیا در ایروینگ با استفاده از ابزار ارزیابی استانداردی که به والدین داده میشود، به نام پرسشنامه سن و مراحل، جنبههای رشد نوزادان را در شش ماهگی، از جمله توانایی آنها در غلتیدن روی شکم و دفعات صحبت کردن آنها، تجزیه و تحلیل کردند.
تقریباً نیمی از مادران مورد مطالعه در مقطعی از بارداری خود به کووید مبتلا بودند - بیشتر آنها علائم خفیف یا بدون علامت داشتند. اگرچه هیچ تفاوتی در نتایج نوزادانی که در رحم مادر در معرض ویروس کرونا قرار گرفتهاند و آنهایی که قرار نداشتند، مشاهده نشد، هر دو گروه امتیازات مهارتهای اجتماعی و حرکتی کمتری نسبت به حدود 62 نوزاد قبل از همهگیری داشتند.
ادامه مطلب
محققان همچنین دریافتند نوزادانی که مادرانشان در سه ماهه اول بارداری در بحبوحه یک بیماری همه گیر بوده اند، کمترین امتیاز را برای رشد عصبی دارند. با این حال، در سایر زمینههای اندازهگیری شده، مانند مهارتهای ارتباطی یا حل مسئله، کاهشی مشاهده نشد.
در حالی که اشاره کرد که نتایج نیست "تفاوت های بزرگ" دنی دومیتریو، نویسنده اصلی این مقاله، گفت و نشان دهنده تاخیر طولانی مدت در توسعه نیست "شایسته توجه دقیق" همانطور که ممکن است داشته باشند "تاثیر قابل توجه بر سلامت عمومی" اگر همین امر برای الف صادق باشد "سطح جمعیت".
نتایج نشان میدهد که میزان شدید استرسی که مادران باردار در این زمانهای بیسابقه تجربه کردهاند، ممکن است نقش داشته باشد.
اگرچه این مطالعه استرس مادر را در دوران بارداری اندازه گیری نکرد، اما دومیتریو به NBC News گفت که نوزادان ممکن است در اثر تولد در یک محیط انسدادی و سایر عوامل استرس زای تشدید شده توسط همه گیری، مانند بیکاری یا بی خانمانی، تحت تاثیر قرار گرفته باشند.
به گفته محققان، با این حال، عوامل دیگر، از جمله کاهش احتمال قرار ملاقات و تعامل با عوامل استرس زا نیز ممکن است کاهش مهارت های اجتماعی و حرکتی را توضیح دهند.
[ad_2]