Sony VPL-HW40ES Owners Thread

I’ll post up some photos of mine when I’ve er tidied it up a bit :D

For info I’m running at a 3m throw distance and viewing distance. Started with a 92″ 16:9 screen but after a couple of weeks have decided I would be better with the next size up 106″ screen for a bit of extra wallop – my dealer is kindly letting me swap them over.

Just for this thread, though I have posted elsewhere, I have two open issues with mine:

– A problem bright pixel in the center of the picture – appeared after a couple of weeks – only visible in certain scenes but quite prominent when it is there. Have seen it in two separate films.

– When watching on the HTPC the projector occasionally (0-2 times per hour) loses the picture – the audio continues. Then after 1-2 seconds it comes back with the ‘hdmi1’ message at the top left you get when changing inputs.

Both of these are now open cases with Sony Prime support. They have suggested I switch to the HDMI2 input on the projector to rule out the second issue which I will try.

Also one general question – the Sony has a manual put on/remove lens cap – do people use these between films? I know some projectors have electric ones that will open/close with the PJ.

tinyurlis.gdv.gdv.htu.nuclck.ruulvis.netshrtco.detny.im

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>