مراقبت از سالمندان با نیاز به خدمات درمانی برای دیابت

مراقبت از بیماران دیابتی در منزل تهران تعرفه مصوبه 1403

بهداشت ضعیف دهان و دندان، اثرات برخی داروها بر سیستم گوارشی، محدودیت حرکت در سالمندان یا کم بینایی و حتی نابینایی همگی می‌توانند باعث به وجود آمدن مشکلات در تغذیه سالمندان شوند. مصرف مایعات اغلب در افراد مسن کمتر است که می‌تواند باعث کم آبی بدن، به ویژه در طول دوره‌های بیماری گردد. انسولین از جمله داروهایی محسوب می‌شود که باید به صورت کاملاً منظم در اختیار سالمند قرار گیرد. در صورت مصرف بیش از حد یا کمتر از میزان استاندارد انسولین، بیماری سالمند تشدید می‌گردد. به طور کلی مصرف منظم داروها برای بهبود سالمند باید کاملاً جدی گرفته شود. در صورتی که سالمند در مصرف مواد غذایی زیاده روی کرد اهمیت دارد که از چگونگی تاثیر مواد غذایی بر سلامت سالمند اطلاع پیدا کند.

با وجود این، ممکن است شدت نشانه های هشدار دهنده با افزایش سن کم شود یا نشانه ها تغییر کنند. سالمندان بیشتر مایلند داروهای قدیمی مثل بتابلوکرها مصرف کنند؛ این داروها نشانه های هشداردهنده کمیِ قندِ خون را تعدیل می کنند. در سالمندان نیز همچون جوانان، غلظت قند خونی که در آن نشانه های هشدار دهنده ظاهر می شوند از فردی به فرد دیگر متفاوت است. در مراحل پایانی عمر، مدیریت دیابت باید بر اساس راحتی و کیفیت زندگی فرد تنظیم شود و از شدت رژیم‌های دارویی کاسته شود. در این شرایط، کنترل دقیق قند خون یا فشار خون ضروری نیست و تمرکز بر کاهش عوارض حاد و افزایش راحتی بیمار قرار می‌گیرد. چکاپ‌های دقیق جسمی و ذهنی سالمندان بالای ۶۵ سال و تکرار به موقع آن می‌تواند به شناسایی زودهنگام مشکلات شناختی کمک کند.

بیماری دیابت چیست و چه علائمی دارد؟

در برخی موارد، مانند دیابت نوع ۱، بیمار به طور منظم نیاز به تزریق انسولین دارد. همچنین، در بعضی موارد از ترکیبی از داروهای خوراکی و انسولین استفاده می‌شود. همچنین با داشتن حمایت خانواده و دوستان می‌توان به کاهش استرس و بهبود سلامت روانی کمک کرده و مدیریت بهتری بر این بیماری داشت. عواملی چون عدم تحرک و مصرف غذاهای ناسالم می‌توانند وزن و چربی اضافه بدن را افزایش دهند. ۹۰ تا ۹۵ درصد افراد به این نوع دیابت مبتلا می شوند خوشبختانه اگر در مرحله پیش دیابت تشخیص داده شود قابل پیشگیری و قابل درمان است.

چهار اندازه گیری در یک روز هفته سودمندتر، اما دشوارتر و پرزحمت تر است.

نشانه های افت قندخون ممکن است اندکی رنگ پریدگی یا عرق ریزی، تحریک پذیری یا «لجاجت» یا کُندی چشمگیر در ارائۀ واکنش باشد. در فردی که همواره دچار آشفتگیهای فکری است، یا همواره رنگ پریده است، مشکل کمیِ قند خون را ممکن است به صورت معین کردن یک تغییر شناسایی کرد؛ در صورت نگرانی، قند خون را اندازه گیری کنید. اگر نمی توانید قندخون را اندازه بگیرید اندکی قند یا گلوکز به او بخورانید و آثار آن را مشاهده کنید. معاون پیشگیری و خدمات پایه سلامت سازمان بیمه سلامت ایران، از افزایش تعداد بیماران دیابتی و کاهش روند درمانی این بیماران در کشور انتقاد کرد. در صورتی که بیمار دیابت دارد، باید به دقت رژیم غذایی و داروهای مصرفی خود را رعایت کند و به بازرسی و مشاوره پزشکی منظم دست بیابد.

هیپوگلیسمی یا افت قند خون

مراقبت از سالمندان دیابتی – بالا بودن غلظت قندخون در افراد دیابتی که باعث افزایش ترشح ادرار می شود، از دلایل روشن بی اختیاری ادرار در مبتلایان به دیابت است. فردی که تحرک ندارد ممکن است نتواند خود را به موقع به دستشویی برساند. بی اختیاری ادرار در شب ممکن است به دلیل پاک شدن کامل انسولین کُنداثر از بدن باشد که یکبار در روز مصرف می شود و در نتیجه سطح قندخون بالا برود. عفونتهای مجاری ادرار در زنان مسن و در مبتلایان به دیابت شایع است؛ ممکن است بوی ناخوشایند و تند ادرار توجه شما را به این عفونتها جلب کند. عفونت باعث تحریک پذیری مثانه می شود و میل شدیدی به تخلیۀ ادرار در فرد ایجاد می کند. داروی متفورمین از طریق کاهش تولید گلوکز توسط کبد، افزایش حساسیت به انسولین و کاهش جذب گلوکز از روده به کنترل قند خون کمک می‌کند.

این فناوری نه تنها به مدیریت بهتر دیابت کمک می‌کند، بلکه امنیت و کیفیت زندگی سالمندان را نیز ارتقا می‌بخشد. برای سالمندانی که دارای مشکلات بینایی، حرکتی و یا شناختی هستند، سیستم‌های CGM می‌توانند به عنوان یک ابزار حیاتی در کاهش خطرات و بهبود مراقبت‌های روزانه به کار روند. ورزش نکردن، خوردن غذاهای چرب و ناسالم باعث ذخیره چربی در ناحیه میانی بدن (چاقی شکمی) شده و باعث التهاب و افزایش وزن می‌شود که برای اعضای بدن مضر است. انستیتوی ملی دیابت و بیماری های گوارشی و کلیوی نشان داده است، با گذشت زمان التهابات در ایجاد مقاومت به انسولین نقش مهمی دارند. همچنین فشار خون بالا و کلسترول بالا هر دو می‌توانند به دیابت مرتبط باشند. فراموش نکنید سالمندان مبتلا به دیابت هم می‌توانند مثل سایر افراد طول عمری طبیعی و یک زندگی باکیفیت داشته باشند.

این نوع از دیابت اغلب در جوانان تشخیص داده می شود اما به این معنی نیست که سایر افراد دیابت نوع اول ندارند. در این آزمایش، قبل از نوشیدن یک نوشیدنی شیرین و دوباره 2 یا 3 ساعت بعد از آن، نمونه خون گرفته می شود. این آزمایش معمولاً در صورتی استفاده می‌شود که آزمایش قند خون ناشتا طبیعی باشد، اما علائم سالمند به گونه ای است که پزشک مشکوک به پیش دیابت یا دیابت نوع 2  است. همچنین شما برای اطلاعات دقیق تر می توانید از ویزیت متخصص تغذیه در منزل استفاده نمایید تا رژیم غذایی مناسب برای نیاز های شما تنظیم گردد. با توجه به رشد جمعیت سالمندان و افزایش شیوع دیابت در این گروه سنی، مراقبت ویژه و متناسب با نیازهای جسمی، روانی و اجتماعی آنها باید در اولویت قرار گیرد.

از این رو، بی اختیاری ادرار مشکل شایعی است و سالمندان نباید در چنین حالتی احساس شرمندگی کنند. از آنها بخواهید تا در چنین مواقعی کمک بطلبند- معاینۀ پزشکی برای یافتن علت بی اختیاری ادرار ضروری است. تشک یا نشیمنگاه صندلی مورد استفاده را می توان با مشمع پوشاند و از ملافه های یکبار مصرف استفاده کرد. از لگنهای مخصوص ادرار برای زنان و مردان یا توالتهای فرنگی سیار که در اتاق خواب و در دسترس قرار می گیرند می توان استفاده کرد. عادت دادن فرد سالمند به دفع منظم ادرار، چه احساس دفع داشته باشد یا خیر، می تواند از ترشحات بی اختیار ادرار کم کند. بسیار مهم است که به یاد داشته باشیم در هوای سرد خطر مضاعف پایین آمدن قند خون ودمای بدن وجود دارد.

آنها با ارائه آموزش‌های لازم، پایش وضعیت بیمار، مدیریت درمان و ارتباط با سایر اعضای تیم درمانی، می‌توانند به کنترل بیماری و ارتقای کیفیت زندگی بیماران کمک شایانی کنند. مراقبت از سالمندان دیابتی – افراد سالمند یا مراقبین آنها ممکن است بیماری دیابت را کم اهمیت تر از دیگر بیماریها محسوب کنند. از برخی افراد سالمند مبتلا به دیابت (تقریباً 7 درصد) هیچ گونه مراقبت خاص به عمل نمی آید. مراقبتهای ویژۀ دیابتی ها را می توان نزد پزشکان عمومی یا در کلینیک مخصوص دیابتی ها یا به هر دو صورت انجام داد. در هر حال مطمئن باشید که فردِ تحت مراقبت بهترین خدمات موجود در محل را دریافت می کند. اهداف درمانی برای سالمندان باید با توجه به وضعیت سلامت آن ها شخصی‌سازی شود.

سبک زندگی سالم و تغذیه مناسب برای سالمندان مبتلا به دیابت اهمیت بسیاری دارد. توصیه می‌شود که سالمندان مبتلا به دیابت، رژیم غذایی مناسب و مصرف کافی پروتئین داشته باشند و در صورت امکان به‌ صورت منظم ورزش کنند. فعالیت بدنی منظم شامل ورزش های هوازی، تمرینات وزنه‌برداری و مقاومتی برای بهبود عملکرد جسمانی و کاهش خطرات مرتبط با بیماری‌های مزمن در سالمندان مفید است. به طور کلی رعایت یک سبک زندگی سالم، شامل رژیم غذایی مناسب، فعالیت بدنی، مصرف منظم داروها، پایش منظم قند خون و رعایت نکاتی برای پیشگیری از عوارض این بیماری، در کنترل و مدیریت دیابت تاثیر چشم‌گیری دارد. سالمندان مبتلا به دیابت بیش از سایر همسالان خود در معرض خطر ابتلا به اختلالات شناختی و زوال عقل قرار دارند.

{

درمان برنامه غذایی برای سالمندان دیابتی

|}

این ابزارها به وضعیت فیزیکی برخی از بیماران دیابتی کمک می‌کنند و همچنین انجام این کار را برای آن‌ها راحت‌تر می‌کنند. در دیابت نوع اول، سیستم ایمنی بدن خود راکتیو می کند و سلول های بتا در ایسلت های لانگرهانس که انسولین تولید می کنند را تخریب می کند. این موضوع باعث افزایش قند خون و عوارضی همچون افزایش احتمال آلزایمر می شود. با رشد جمعیت سالمندان در جهان، دیابت در سالمندان به عنوان یکی از مشکلات اساسی سلامتی این گروه افراد به حساب می آید. دیابت یکی از بیماری‌های شایع دوران سالمندی است که می تواند به شکل نوع اول یا نوع دوم ظاهر شود.

بیماری دیابت نوع 2 اغلب در سنین بعد از 40 سالگی بروز یافته و عواملی از قبیل رژیم غذایی ناسالم، اضافه وزن و کم‌تحرکی بر روی آن تاثیرگذار هستند. هیچ درمانی برای دیابت وجود ندارد اما اگر در مرحله پیش دیابت تشخیص داده شود با تغییر سبک زندگی می‌توان آن را کنترل کرد. اما برای بسیاری از افراد، ترک عادت‌های سالم و ایجاد عادت‌های جدید می‌تواند چالش بزرگی باشد. بهترین راه برای این کار این است که تغییرات را به تدریج و با توجه به توانایی شخص انجام داد. در دیابت نوع دوم، مقاومت به انسولین افزایش می یابد و بتا سلول ها کمتر انسولین تولید می کنند. این نوع دیابت معمولا به عوامل مانند چاقی، سن بالای ۴۵ سال، فشار خون بالا و چربی خون مرتبط است.

برخی از افراد مسن مبتلا به دیابت بیشتر از اضافه وزن، دچار کمبود وزن هستند و میزان بالایی از سوءتغذیه در آن‌ها دیده می‌شود. کاهش چربی، نمک و قند برای هر فرد مسن مبتلا به دیابت ممکن است مناسب نباشد. دیابت در افراد مسن یکی از اختلالات شایع است که بر متابولیسم بدن و نحوه پردازش گلوکز خون تاثیر می گذارد. این بیماری هنگامی که تشخیص داده می شود، به این معنی است که بدن قادر به پردازش و ذخیره قند های غذایی به درستی نیست. بنابراین، سطح گلوکز یا قند خون بالا می رود که می تواند به مشکلات جدی مانند افزایش خطر بروز بیماری های قلبی عروقی، کلیوی و نورولوژیک منجر شود. پرستاران در منزل نقش بسیار مهمی در مراقبت از بیماران دیابتی در منزل ایفا می‌کنند.

شاید قندخون را شدیداً پایین آورد، اگرچه ممکن است انسولین به سرعت از بدن پاک شود. با مصرف مخلوط آمادۀ انسولین به نسبتهای معین، مثلاً 30 درصد انسولین تنداثر و 70 درصد انسولین میان اثر، کشیدن نسبتهای مختلف انسولین به داخل سرنگ و مخلوط کردن آنها نیازی نخواهد بود. در حال حاضر، مخلوطهای چنین انسولینی در بازار یافت می شوند؛ این مخلوطها در افرادی که نوع غذا و فعالیتشان در هر روز مشابه است، قندخون را بخوبی کنترل می کنند. از این رو، غذایی که برای مقابله با اُفت قندخون به بیمار داده می شود ممکن است موجب رها شدن بیش از حد انسولین و در نتیجه «افت مجدد قندخون» شود. چارۀ  کار این است که قندخون کنترل شود و غذا و گلوکز به بیمار داده شود.

با ما همراه باشید تا هر آنچه که لازم است را در این زمینه بیاموزید. بیماری دیابت دو نوع است که به آن دیابت نوع یک و دیابت نوع دوم می گویند. برای عملکرد بهتر پرستار سالمند دیابتی ابتدا باید با این بیماری و انواع آن آشنا شوند. در دیابت نوع اول اکثر مبتلایان کودکان و افراد زیر ٣٠ سال هستند و در این نوع سلول های لوزالمعده دیگر هیچ انسولینی ترشح نمی کنند و وابسته به انسولین می باشند. آموزش صحیح، پیگیری و حمایت مداوم از سوی پرستاران، می‌تواند به بیماران دیابتی در تزریق ایمن و موفق انسولین در منزل کمک شایانی کند و از عوارض احتمالی جلوگیری نماید.

پرستار سالمند لازم است به سالمند یادآوری کند که هر روز به مقدار کافی آب بنوشد، این موضوع در سالمندانی که مبتلا به پیش دیابت هستند اهمیت بیشتری دارد. اینکه هر سالمند به چه میزان آب در روز احتیاج دارد به سایز بدن، سطح فعالیت بدنی و آب و هوایی که در آن زندگی می‌کند بستگی دارد. اگر پرستار سالمند حس می‌کند بدن سالمند دهیدراته شده است برای اطمینان از این موضوع می‌تواند مقدار ادراری که دفع می‌کند، را بررسی کند و همچنین به رنگ ادرار نیز توجه داشته باشد. بله، فعالیت بدنی منظم و ملایم برای سالمندان دیابتی بسیار مفید است. این فعالیت‌ها می‌توانند به کنترل قند خون، کاهش وزن و  بهبود عملکرد قلب و عروق کمک کنند. فرد دیابتی همواره باید در رژیم غذایی خود دقت داشته باشد و حتی اگر رژیم غذایی درستی ندارد،، باید به آهستگی و گام به گام آن را تغییر دهد.

در مورد افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ در این زمان، می‌توان بسیاری از داروها را کاهش داد یا قطع کرد، در حالی که در افراد مبتلا به دیابت نوع ۱ نیاز به مقدار کمی انسولین پایه وجود دارد. هدف کلی از مدیریت دیابت در این دوران، پیشگیری از هیپوگلیسمی و مشکلات ناشی از هیپرگلیسمی است. متفورمین دارویی است که معمولاً برای درمان دیابت نوع ۲ تجویز می‌شود، اما در سال‌های اخیر، نقش آن در پیشگیری از پیشرفت پیش‌دیابت به دیابت نوع ۲ نیز مورد توجه قرار گرفته است. مطالعات متعددی نشان داده‌اند که متفورمین در پیشگیری یا به تاخیر انداختن پیش‌دیابت به دیابت نوع دوم موثر می‌باشد. همچنین، مشخص شد که متفورمین می‌تواند خطر ابتلا به دیابت را تا ۳۱ درصد کاهش دهد. با رعایت این نکات و ایجاد تغییرات مثبت در سبک زندگی، سالمندان می‌توانند گام‌های مؤثری در جهت پیشگیری از دیابت و حفظ سلامتی خود بردارند.

    {
  • همچنین با داشتن حمایت خانواده و دوستان می‌توان به کاهش استرس و بهبود سلامت روانی کمک کرده و مدیریت بهتری بر این بیماری داشت.
  • |}
  • در افراد مسن دیابتی، توجه به بهداشتی که موجب مقابله با میکروب‌ها و باکتری‌ها می‌شود، مهمترین عامل در جلوگیری از عوارض آسیب‌زای دیابت و بهبود وضعیت عمومی سلامت ایشان است.
  • در درمان دیابت نوع دوم، تنظیم شیوه زندگی و عادات غذایی، تغذیه سالم و افزایش فعالیت برای حفظ سطح قند خون نقش مهمی ایجاد می‌کنند.
  • بسیار مهم است که به یاد داشته باشیم در هوای سرد خطر مضاعف پایین آمدن قند خون ودمای بدن وجود دارد.
  • {
  • با توجه به رشد جمعیت سالمندان و افزایش شیوع دیابت در این گروه سنی، مراقبت ویژه و متناسب با نیازهای جسمی، روانی و اجتماعی آنها باید در اولویت قرار گیرد.
  • |}{
  • این داروها ممکن است با یکدیگر تداخل کنند یا تحمل گلوکز را تغییر دهند.
  • |}

این افزایش گلوکز در طولانی مدت فرد را دچار مشکلات سلامتی کرده و باعث می‌شود تا عوارض مختلفی در او بروز پیدا نماید. عدم کنترل دیابت در سالمندان می‌تواند به وقوع بیماری‌ها و مشکلات جدی منجر شود. بیماری‌های قلبی عروقی مانند آنژین صدری، سکته قلبی و نارسایی قلبی از جمله این مشکلات هستند. عدم کنترل دیابت می‌تواند باعث آسیب عصب‌های چشمی شده و در نتیجه به نابینایی منجر شود. در واقع مبتلایان به این بیماری تحرک کمی دارند و وظیفه پرستار سالمند دیابتی کمک به انجام ورزش یا تحرک در این افراد است.

این همان شرایطی است که در علم پزشکی به آن مقاومت به انسولین گفته می‌شود. سالمندان مبتلا به مقاومت به انسولین نشانه خاصی ندارند و بزرگترین مشکل این بیماری نیز همین است زیرا امکان دارد سالمندی که مدت‌ها به این بیماری دچار است از بیماری خود اطلاعی نداشته باشد. در بعضی از سالمندان و یا مبتلایان به این عارضه لکه‌های تیره روی پوست در برخی از نواحی بدن مثل گردن، آرنج، دست‌ها، زانوها و زیر بغل ایجاد می‌شود. اگر شما از فرد زمین گیر مراقبت می کنید، بسیار مم است که مراقب پوست آنها باشید. ماهها طول می کشد تا زخمهای بستر یا زخمهای ناشی از وارد آمدن فشار بر بدن افراد دیابتی التیام یابند.

آن‌ها دریافته‌اند که در افراد دارای مشکل خواب بی‌کیفیت، سطح گلوکز قند خون در صبح ۲۳ درصد بالاتر و مقاومت به انسولین در آن‌ها ۸۲ درصد بیشتر از افراد معمولی است. در دنیای پرشتاب امروز، دیابت به یک چالش جدی برای سلامت، به‌ویژه در میان سالمندان، تبدیل شده است. این بیماری خاموش، با تأثیرات گسترده‌اش بر بدن، می‌تواند کیفیت زندگی را به شدت تحت تأثیر قرار دهد. در ایران، بیش از ۹ میلیون نفر با پیش دیابت دست و پنجه نرم می‌کنند و سالانه حداقل پانصد هزار نفر دیگر به این بیماری مبتلا می‌شوند. طبق گفته مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری، تقریبا از هر ۳ نفر بالای ۶۵ سال یک نفر به دیابت مبتلا است. دیابت اغلب یک بیماری مادام‌العمر است و نیاز به مراقبت‌های ویژه‌ای دارد.

پرستار سالمند باید از وضعیت اینکه سالمند در معرض دیابت است یا نه مطلع باشد؛ زیرا طبق همین موضوع، رژیم غذایی فرد تغییر می کند و باید سبک زندگی سالم تری داشته باشد. مدیریت دیابت در سالمندان نیاز به رویکردی چندجانبه و متناسب با نیازهای فردی دارد. این مدیریت شامل ارزیابی دقیق پزشکی، غربالگری مشکلات شناختی، توجه به تغذیه و سبک زندگی و مراقبت‌های دارویی و حمایتی است. اهداف درمانی باید بر اساس وضعیت سلامت کلی و نیازهای فردی هر بیمار تعیین و به‌صورت دوره‌ای بازبینی شوند. مدیریت دیابت در سالمندان به ارزیابی دقیق و پیوسته در زمینه‌های پزشکی، روان‌شناختی، عملکردی و اجتماعی نیاز دارد.

سالمندانی که از سلامت نسبی خوبی برخوردار هستند و  بیماری‌های مزمن و مشکلات عملکردی کمتری دارند، می‌توانند اهداف قند خون پایین‌تری داشته باشند. این در حالیست که اهداف قند خون سالمندانی که به بیماری‌های متعدد و مشکلات شناختی یا عملکردی مبتلا هستند باید به‌ صورت دوره‌ای با تغییرات در وضعیت سلامتی فرد بازبینی شود. سنسور CGM به طور مداوم سطح قند را پایش کرده و در صورت افت یا افزایش ناگهانی قند خون، به کاربر هشدار می‌دهد. این ویژگی به سالمندان و مراقبان آن‌ها این امکان را می‌دهد که به تغییرات سطح قند به سرعت پاسخ دهند و از خطرات ناشی از افت یا افزایش شدید قند خون جلوگیری کنند. علاوه بر این، داده‌های ثبت شده در سنسور قند خون CGM به پزشکان کمک می‌کنند تا وضعیت قند خون بیمار را بهتر درک کرده و برنامه‌های درمانی متناسب‌تری ارائه دهند.

Contact Us
naser rasouli
Email: acrotic.info@gmail.com
Phone: 0098914562900
tehran
tehran, iran, iran

دیابت نوع دوم معمولاً به دلیل مقاومت به انسولین (هورمونی که برای کنترل قند خون استفاده می‌شود) یا کاهش تولید انسولین توسط پانکراس ایجاد می‌شود. این نوع دیابت بیشتر به عواملی مثل افزایش وزن، فعالیت کم‌حرارتی و ژنتیک مرتبط است. جهت کنترل دیابت، انسولین به عنوان مهم‌ترین دارو مورد استفاده قرار می‌گیرد. هر گونه تغییر در مقدار مصرف انسولین، از زیاده‌مصرف یا مصرف ناکافی، می‌تواند باعث تشدید بیماری در این گروه از افراد شود. از این رو، رعایت دقیق و منظمی در مصرف داروها ضروری است به منظور بهبود وضعیت سلامت سالمندان. در برخی موارد توصیه‌های غذایی برای افراد مسن مبتلا به دیابت با سابقه قبلی ممکن است با توصیه‌های کلی بیماران دیابتی متفاوت باشد.

این موضوع به کاهش قند خون فرد و افزایش سلامت و زمین گیر نشدن مبتلایان کمک به سزایی می کند. 80 یا 90 درصد کسانی را که بیماری دیابت آنها بعد از شصت سالگی تشخیص داده شده است، می توان بدون مصرف انسولین با موفقیت درمان کرد. به علاوه، ممکن است در مواقع وخامت حال بیمار، موقتاً به او انسولین تزریق شود. مراقبت از سالمندان دیابتی – تعداد افرادی که با داشتن نیم قرن سابقۀ دیابت، در دهه های هفتاد، هشتاد یا نود عمر خود سرحال و فعال اند، رو به افزایش است. با این حال، برخی افراد که چهل یا پنجاه سال از عمر بیماری دیابت آنها می گذرد، چه بسا باید مشکلات مربوط به آسیب بافتی ناشی از دیابت و مشکلات مربوط به افزایش سن را بپذیرند. دیابت نوعی بیماری مزمن متابولیکی است که در میان سالمندان نیز شایع است.

همکاری نزدیک بین بیمار، خانواده، پرستار و سایر اعضای تیم درمانی، کلید موفقیت در مدیریت دیابت در منزل است. با رعایت اصول مراقبت و پیروی از توصیه‌های پزشکی، بیماران دیابتی می‌توانند کیفیت زندگی بهتری را تجربه کنند و از پیشرفت عوارض این بیماری جلوگیری شود. بسیاری از سالمندان عینک می زنند زیرا با بالا رفتن سن، وضع سلامت چشمها تغییر می کند. هر کسی ممکن است به بیماری آب مروارید دچار شود ولی این بیماری در بین دیابتی ها شایعتر است. امروزه، تعداد افرادی که بیش از پنجاه سال از آغاز ابتلای آنها به دیابت می گذرد رو به افزایش است. مراقبت‌های پزشکی شامل آموزش سالمندان، پرستار سالمند و خانواده‌های آنان در مورد مدیریت دیابت، رژیم غذایی مناسب و فعالیت‌های بدنی است.


این سایت